Mēness kalendārs dārzkopjiem nedēļai no 21. līdz 27. oktobrim – lietas, kas noteikti jāizdara

Pēdējā oktobra dekāde dārzkopjiem ir svarīgs laiks. Ir pāragri atpūsties. Pirmkārt, daudzi augi jāsagatavo salnām. Turklāt šis periods ir ideāli piemērots dažu ziemāju stādīšanai.

Plānojot dažādus darbus šai nedēļai, ir vērts ievērot Mēness kalendāra ieteikumus.

21.oktobris

Pirmdien vēlams atbrīvot avenes un kazenes no liekiem dzinumiem. Turklāt ir nepieciešams pasargāt jaunos dārza augus no sniega. Dārzā ir lietderīgi stādīt sīpolus, ķiplokus, kartupeļus un burkānus. Savukārt puķu dārzā augi jāaizsargā no slimībām un kaitēkļiem, izmantojot īpašus līdzekļus.

22.oktobris

Nedēļas otrajā dienā būs aktuāli tie paši ieteikumi, kas pirmajā dienā, tas nozīmē, ka var stādīt augus pirms ziemas, kā arī apkarot kaitēkļus dārzā.

23.oktobris

Šī trešdiena ir ideāls laiks dārza kultūru sagatavošanai ziemai: visi jaunie augi ir jānosedz. Ir atļauts stādīt arī ķiršus un jāņogas. Dārzā vēlams stādīt sakņaugus un graudaugus. Turklāt ir jāmēslo un jāatbrīvojas no nezālēm. Puķu dārzā ir vērts uzrakt augsni un izmantot līdzekļus pret kaitēkļiem.

24.oktobris

Dārzā ir jāveic augsnes apstrāde. Taču nevajadzētu neko stādīt un laistīt. Šī diena ir jāvelta atlieku novākšanai un atbrīvoto dobju uzrakšanai. Dārzeņu stādīšana un mēslošana šodien nav vēlama. Puķu dārzā jārūpējas par augu segšanu ziemai.

25.oktobris

Pirms nedēļas nogales dārzā jāizmanto kaitēkļu apkarošanas līdzekļi. Ir atļauta arī mēslošana. Varat arī veikt koku un krūmu apgriešanu. Jāveic arī šādi dārzeņu dārza darbi: augsnes apstrāde, mēslošana, cīņa ar bīstamiem kukaiņiem. Augu stādīšana un pārstādīšana jāatliek.

26 oktobris

Šī sestdiena ir ideāli piemērota bumbieru stādīšanai. Turklāt dārzā vajadzētu laistīt augus un uzirdināt augsni. Dārzeņu dārzā ir lietderīgi sēt burkānus un stādīt gurķus. Ir vēlama augsnes irdināšana. Puķu dārzā jāsēj asteres un kliņģerītes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

27.oktobris

Nedēļas pēdējā dienā dārzā jāsāk cīņa ar grauzējiem. Turklāt ir jānoirdina augsnes virskārta. Arī šī svētdiena būs ideāls laiks tomātu, gurķu un paprikas stādīšanai pirms ziemas. Puķu dārzā vēlams cīnīties ar nezālēm.

Leave a Comment